Tenisz

Budapesti challenger tenisztorna - Valkusz búcsúzott

A szabadkártyás Valkusz Máté kétszettes vereséget szenvedett a hatodik helyen kiemelt szlovák Norbert Gombostól szerdán a budapesti 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna első fordulójában.

2017.02.08 15:12MTI
MTI/Illyés Tibor

A világranglistán 987. magyar játékos nehéz ellenfelet kapott a 133. helyen álló Gombos személyében. A 18 éves Valkusz tavaly januárban még vezette a junior világranglistát, ám jelenleg hónapok óta vállsérüléssel küszködik, így 2016 végén alig edzett.

A találkozó érdekes módon sorozatban három brékkel kezdődött, aztán a 26 éves szlovák stabilizálta előnyét, és 32 perc alatt szettelőnybe került. A második felvonásban a bombatenyeresekkel irányító Gombos 4:0-ra elhúzott, Valkusz - aki hat bréklabdát sem tudott kihasználni - erejéből már csak két gémre futotta. A találkozó 1 óra 3 percig tartott.

Ezzel egyesben már csak két magyar van versenyben a BOK (volt Syma) Csarnokban, ők 17 órától lépnek pályára. Elsőként a profi teniszhez tavaly augusztusban visszatért, szabadkártyás Balázs Attilát (283.) láthatja a közönség, akinek ellenfele a kedden visszalépett, eredetileg első helyen kiemelt szlovák Lukas Lacko helyett a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára került olasz Gianluigi Quinzi (296.) lesz. Utána a hétvégi, pozsonyi Davis Kupa-párharc hőse, Fucsovics Márton (159.) csap össze az olasz Lorenzo Giustinóval (220.). A centerpálya programját Balázs Attila és a 40 éves Kisgyörgy Gergely páros meccse zárja egy cseh, szlovák duó ellen.

Eredmény:
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Norbert Gombos (szlovák, 6.)-Valkusz Máté 6:4, 6:2
később:
Balázs Attila-Gianluigi Quinzi (olasz) 17.00 körül
Fucsovics Márton-Lorenzo Giustino (olasz) 18.30 körül
páros, 1. forduló:
Balázs Attila, Kisgyörgy Gergely-Roman Jebavy, Igor Zelenay (cseh, szlovák, 2.) 20.00 körül

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.