Kézilabda

Kétszer a norvégokkal készül idén a magyar női kézilabda-válogatott

Két alkalommal a világ- és Európa-bajnok norvégokkal készül idén a magyar női kézilabda-válogatott.

2017.02.09 01:30MTI

"Nyáron alkalmunk nyílik Magyarországra hívni közös edzőtáborozásra a világ- és Európa-bajnok norvégokat. Ennek részleteit most egyeztetjük, de az az időszak nagyszerű alkalom lehet arra, hogy a világ legjobbjaitól tanuljunk, és velük közösen eddzünk" - nyilatkozta szerdán a magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

A dán edző hozzátette, a decemberi, németországi világbajnokság előtt a magyar csapat utazik Norvégiába, és a Möbelringen Kupán a házigazdák mellett pályára léphet az olimpiai bajnok oroszok, valamint a dél-koreaiak ellen is.

A magyar válogatott világbajnoki részvétele a szlovákok elleni, júniusi selejtező kimenetelétől függ. Rasmussen elmondta, hogy már a nyári párharcot megelőző gyakorlóidőszakra is alakul a programjuk, ugyanis márciusban Horvátországot látják vendégül, a vb-selejtező előtt pedig az előző világbajnokságon bronzérmes Romániával gyakorolnak júniusban.

Januárban már volt egy összetartása a magyar együttesnek, amelynek tagjai február 20-án és 21-én a budapesti Elektromos-csarnokban ismét közösen készülnek majd, de a Bajnokok Ligája középdöntője miatt a Győr és a Ferencváros kézilabdázói csak az első napon vesznek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.