Úszószövetségi vita

Bienerth Gusztáv egyeztetett a hét pontot megfogalmazó úszókkal

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke szerdán a szervezet margitszigeti székházában találkozott a tavaly novemberben hétpontos nyilatkozatot megfogalmazó válogatott úszókkal.

2017.02.01 16:13MTI

A MÚSZ közleménye szerint a találkozón megvitatták a felmerült problémákat, Bienerth Gusztáv pedig ígéretet tett arra, hogy a szövetség mindent megtesz azok megoldása érdekében.

"Egy szolgáltató szövetségnek csakis az lehet a célja, hogy a válogatottak lehető legjobb felkészülését segítse elő" - mondta Bienerth Gusztáv a megbeszélést követően. "Mindannyian azért dolgozunk, hogy úszóink kiemelkedően eredményesen szerepeljenek az idei világbajnokságon, ezért is volt kiemelkedően hasznos és fontos ez a találkozó, amelyen mindvégig nyílt, egyenes párbeszéd zajlott" - mondta.

November 21-én a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka mellett Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Kozma Dominik, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, Financsek Gábor úszó, valamint Czakó Csaba és Shane Tusup edző közös nyilatkozatban szólította fel Gyárfás Tamás akkori elnököt és a szövetség teljes vezetőségét a távozásra. Hosszúék hét pontba foglalták kéréseiket, amelyek között az első egy olyan új vezetőség felállításának igénye volt, amely "hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására".

Cseh László a Digi Sport Reggeli start című műsorában kedden kifejtette: mivel úgy érzi, segítenie kell az úszókat, ezért elnökségi tagként ő tolmácsolta feléjük a lehetőséget az elnökkel való párbeszédre. A négyszeres olimpiai ezüstérmes versenyző hozzátette: sajnos, mindenki nem tud ott lenni a megbeszélésen, mert sokan edzőtáborban, vagy versenyen vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.