Úszás

MÚSZ: Sós Csaba lett a szövetségi kapitány

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége szerdai ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök veszi át csütörtöktől.

2017.01.25 16:53MTI

Bienerth Gusztáv, a MÚSZ január 8-án megválasztott új elnöke budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az átalakítás értelmében a mindenkori edzőbizottság vezetője - aki jelenleg Sós Csaba - látja majd el a kapitányi feladatokat.

A felnőtteknél Hargitay András, az utánpótlás válogatottnál Petrov Iván, a nyíltvízi szakágban pedig Gellért Gábor megbízatása szűnik meg ezzel.

"Harmincéves korom óta vágyom arra, hogy eljöjjön ez a nap. Az úszás minden ágát műveltem, versenyzőként, edzőként, tanárként. Természetesen a világbajnokság most alapvetően meghatározza a teendőinket, de hosszabb távra tervezünk" - mondta Sós Csaba, aki jövőbeli válogatási elveiről szólva kijelentette: mindig a két legjobb A-szintest fogja javasolni a válogatottba, és miután kialakult a keret, abból kikerülni nem lehet, így a kerettagok azután már kizárólag az adott versenyre tudnak koncentrálni. Hozzátette: a júliusi, hazai világbajnokságra az áprilisi országos bajnokság végéig lehet szintet úszni.

Bienerth Gusztáv megjegyezte, az elnökségben kettővel kevesebben vannak, ugyanis Kiss László és Sass Katalin azonnali hatállyal lemondott posztjáról. Újságírói kérdésre az elnök elmondta: a korábbi szövetségi kapitány Kiss nem indokolta döntését. Hozzátette: szintén távozott a főtitkár, Szántó Éva, aki a nyári vizes világbajnokság szervezőbizottságában betöltött ügyvezetői posztjának ellátására szeretne koncentrálni.

Az elnökségi ülésről szólva Bienerth Gusztáv kifejtette, meghatározták az idei prioritásokat, amelyek a következők: az alapszabály módosításának előkészítése, a szolgáltató szövetség létrehozása, a belső kommunikáció és az átláthatóság javítása, a vizes vb-vel kapcsolatos feladatok, illetve a 2024-ig terjedő szakmai stratégia elkészítése.

A sajtótájékoztatón az elnök bejelentette, hogy április 30-án rendezik a szervezet éves rendes közgyűlését, amelyen új elnökségi tagokat, illetve főtitkárt választanak, októberben pedig rendkívüli közgyűlésre kerül sor, ahol értékelik a világbajnokságot, és várhatóan elfogadják a 2024-ig szóló szakmai tervet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.