Kézilabda-vb

Férfi kézilabda-vb: Gulyás: felszabadultabban kellene örülnünk

A magyar férfi kézilabda-válogatott 34-29-re legyőzte Chile csapatát a franciaországi világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában Rouenban.

2017.01.17 01:30MTI

Gulyás Péter szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak felszabadultabban kellene örülniük Chile hétfői legyőzésének a franciaországi világbajnokságon.

"Meg kell tanulnunk megnyerni a mérkőzéseket, ez nehéz feladat. Felszabadultabban kellene örülnünk a sikernek, mert nem könnyű meccsen győztünk" - nyilatkozott a lefújás után a Telekom Veszprém játékosa, aki harminc percet töltött a pályán és két góllal járult hozzá a dél-amerikaiak 34-29-es legyőzéséhez.

Gulyás kifejtette, hogy az ellenfelük játékstílusa nem volt megszokott, azaz nem felejtettek el védekezni, csak időbe telt, amíg semlegesíteni tudták a chileiek kiváló cselezőképességét.

 A balkezes kézilabdázónak ez volt az első meccse a tornán, ugyanis a sérült csapatkapitány, Nagy László helyett hétfő délelőtt került a keretbe, de számít rá, hogy lesz még egy csere a világbajnokság folyamán.

"Várjuk, hogy Nagy László visszatérjen. Az is elképzelhető, hogy én kerülök ki, de addig igyekszem segíteni a csapatot, ahogyan ma is törekedtem rá. Eleinte nagyon jólesett a játék, később persze egy kicsit elfáradtam" - mondta Gulyás.

Császár Gábornak ezúttal csak nyolc perc jutott, de minden hétméteresét értékesítette, így négy góllal zárta a találkozót. "Nagyon fontos mérkőzés volt számunkra, hogy elkezdjük gyűjteni a pontokat, és legalább a harmadik helyet megszerezzük a csoportban. A győzelemnek örülhetünk, de a játékkal nem lehetünk teljesen elégedettek" - nyilatkozta a svájci Kadetten Schaffhausen légiósa.

Az irányító úgy fogalmazott, hogy részükről sokkal több volt ebben a mérkőzésben, a chileiek pedig extrát nyújtottak, könnyedén, lazán játszottak: "Élmény volt nézni őket, de mindezt a mi kárunkra tették, mert rengeteg gólt kaptunk, ilyen csapat ellen ennyi megengedhetetlen."

Ami a magyarok támadójátékát illeti, Császár elismerte, hogy kihagytak néhány ziccert, ami lehet, hogy más ellen nem fért volna bele, de lőttek 34 gólt, ezért szerinte ezzel nem volt olyan nagy gond.

Lékai Máté is elismerte, hogy Chile együttese attraktív, jó kézilabdát játszott: "Ezt tudtuk előre, de nem sikerült hatvan percen keresztül magas szinten tartanunk a védekezést, pedig az a játékunk alapja. Ezt elemeznünk kell" - vélekedett a veszprémiek irányítója.

A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kaptak ki a roueni C csoportban, következő ellenfelük pedig Szaúd-Arábia csapata lesz szerdán 14 órától. A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, az ötödik és hatodik az alsóházban az Elnök Kupáért folytathatja szereplését. A magyar együttes pénteken Fehéroroszország együttesével zárja a világbajnokság első fázisát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.