Sportlövészet

Kiváló magyar eredmények a szlovéniai légfegyveres versenyen

A magyarok három győzelmet arattak, s több kiváló eredményt értek el a szlovéniai Ruséban rendezett nemzetközi légfegyveres versenyen, melyen szombaton női puskában Gáspár Lalita, míg vasárnap férfi puskában Péni István, férfi pisztolyban pedig Tátrai Miklós győzött.

2017.01.17 00:30MTI

A rusei viadalon szombaton és vasárnap is rendeztek versenyt a pisztolyosoknak és puskásoknak egyaránt, s - a honlap alapján - magyar szempontból a legjobb produkciót a férfi puskások nyújtották.

Az ifjúsági olimpiai bajnok, Rióban tíz méteren 13. Péni mindkét napon parádés alapversenyt lőtt. Szombaton 631,1 körrel megnyerte a 60 lövést, majd a döntőben 205,3 körrel a negyedik lett, míg vasárnap 630,2 körrel kezdett, a finálét pedig 248,4 körrel megnyerte. Somogyi Péter szintén jól szerepelt mindkét napon. Az elsőn 625,9-del a harmadik helyen jutott döntőbe, melyben 183,9-del az ötödik helyen végzett, másnap pedig 628,8 körrel negyedik helyen került a legjobbak közé, majd 247,5 körös eredményénél csak Péni lőtt jobbat.

A Rióban ebben a számban ötödik Sidi Péter csak vasárnap lépett lőállásba, s 630,6 kört ért el, amivel a legjobb volt a 68 fős mezőnyben, a döntőben pedig 205,2 körrel a negyedik helyen zárt.

Női puskában az első versenynapon lőttek jól a magyarok: a mindössze 16 éves Gáspár Lalita az alapversenyben (416,2 kör) a 2014-es Európa-bajnok Miskolczi Juliannától (416,8 kör) kapott csak ki, a döntőt pedig megnyerte (248,1 kör), míg honfitársa a harmadik helyen zárt (226,6 kör).

Férfi pisztolyban Tátrai Miklós mindkét napon a fináléban lőtt igazán jól. Szombaton 575, másnap pedig 577 körös eredménnyel került döntőbe a hetedik, illetve nyolcadik helyen, viszont az éremcsatározásokban előbb a második (236,9 kör), majd vasárnap az első helyen végzett (240,3 kör).

Női pisztolyban Tobai-Sike Renáta szombaton jó alaperedménnyel (381 kör) második helyen lett döntős, végül a nyolcadikként végzett, vasárnap pedig 375 körös alapjával a kilencedik helyen zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.