Úszás

Rövidpályás úszó-vb: Hosszú 400 méter gyorson is döntős

Hosszú Katinka a negyedik legjobb idővel jutott a 400 méter gyorsúszás döntőjébe az úszók rövidpályás világbajnokságán, a kanadai Windsorban.

2016.12.09 18:49MTI
Fotó: MTI

Az előfutamos program nyitányaként a Lobanovszkij Maxim, Földházi Dávid, Márton Richárd, Barta Márton összeállítású férfi 4x50 méteres gyorsváltó 1:29.44 perceses eredménnyel a 11. helyen végzett.

 A Windsorban eddig négy aranyat és egy ezüstöt nyerő Hosszú Katinka a csütörtöki erőltetett menet után könnyebb programot teljesített. Először 50 méter háton ugrott medencébe a háromszoros olimpiai bajnok, és 26.70 másodperccel a hetedik helyen jutott tovább az esti elődöntőbe. Rövid pihenő után már 400 méter gyorson állt rajtkőre egyedüli magyarként, mivel Késely Ajna betegség miatt visszalépett. Hosszú az utolsó futamban 4:02.38 perccel második lett, és ideje összesítésben a negyedik legjobb volt.

Zárásként férfi 4x200 méteres gyorsváltóban úsztak a magyarok: a Bernek Péter, Telegdy Ádám, Márton Richárd, Kenderesi Tamás négyes 7:03.66 perces országos csúccsal futamában ötödikként végzett, a döntőről azonban lemaradt, mert ideje alapján 11. lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.