F1

Rosberg továbbra is a Forma-1-ben akar maradni

A Forma-1 idei világbajnoka pénteken jelentette be, hogy visszavonul a versenyzéstől.

2016.12.04 10:49próba
Fotó: AFP

Nico Rosberg, a Forma-1 idei világbajnoka pénteken mindenkit meglepett, amikor bejelentette, hogy visszavonul az aktív versenyzéstől.

Szombaton este, egy Berlinben rendezett jótékonysági gálán viszont már azt mondta, hogy ha nem is versenyzőként, de mindenképpen szeretne maradni az F1-ben, mert számára "ez a világ legjobb sportja".

Rosberg újságírói kérdésre azt nyilatkozta, hogy most mindenekelőtt egy hosszú vakációra szeretne utazni a feleségével, Viviannel.

A Mercedes pilótája a múlt héten, a szezonzárú Abu-Dzabi futamon elért második helyével biztosította be a világbajnoki címét. Csapattársa, a brit Lewis Hamilton vitatott manővereket is bevetett, hogy meg tudja vern, de végül nem sikerült neki.

A német 2006 óta versenyzett a Forma-1-ben. Összesen 206 futamon indult, 23 versenyt nyert meg, 57-szer állhatott fel a dobogóra és 30 pole pozíciót szerzett. Édesapja, Keke Rosberg 1982-ben szintén világbajnok volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.