Olimpia

A minisztérium miatt késik az olimpiai jutalmak kifizetése

A riói olimpia és paralimpia érmesei három hónapja hiába várnak a jutalmukra. A MOB szerint az EEM stoppolja a pénzeket.

2016.11.29 17:55ma.hu
Fotó: AFP

Ahogy arról korábban több sajtóorgánum is beszámolt, a riói olimpia és paralimpia érmesei és helyezettjei hónapok óta hiába várnak a jutalmaik kifizetésére. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ma délután végre beszámolt arról, hogy miért késnek a kifizetések.

"A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége az egyes kimagasló sporteredmények állami jutalmáról szóló kormányrendeletben foglalt előírásoknak megfelelően határidőben döntött a Rio de Janeiróban megrendezett Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékokon elért eredményük alapján állami jutalomban részesíthető versenyzők, edzők, sportszakemberek és nevelőedzők személyéről és jutalmának összegéről, amelyet továbbított a sportpolitikáért felelős miniszter részére.

Az olimpiai és paralimpiai jutalmak forrását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) biztosítja a MOB részére. Amint az olimpiai és paralimpiai jutalmak forrása megérkezik a MOB-hoz, azt haladéktalanul folyósítja a jutalomra jogosultak részére" - írták közleményükben. A 24.hu a Sportállamtitkárságot is megkérdezte megkérdezte, arról, hogy mi az oka a csúszásnak. "A magyar kormány maximálisan elismeri a sportolók és az őket felkészítő szakemberek nagyszerű teljesítményét. Az olimpikonoknak és a felkészítésben közreműködő szakembereknek kimagasló eredményükért nyújtható állami jutalmak kifizetése a jogszabályi előírásoknak megfelelően történik. A MOB a sportszövetségekkel történő egyeztetések után javaslatot állított össze a jutalmazottak körére és a jutalmak összegére vonatkozóan. Ez a javaslat november közepén érkezett meg az államtitkársághoz, így a szerződés aláírása a héten megtörténik, azt követően pedig a MOB intézkedik a jutalmak kifizetéséről" - írta az államtitkárság sajtósa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.