Forma-1

Kirúghatják Hamiltont a Mercedestől?

Az angol a szezonzáró Abu-Dzabi nagydíjon szándékosan feltartotta csapattársát. Rosberg így is megnyerte a világbajnokságot, Hamilton pedig komoly szankciókra számíthat.

2016.11.28 15:15ma.hu

Az angol sajtó szerint komoly büntetésre számíthat Lewis Hamilton, a Mercedes AMG Petronas istálló pilótája, aki az idei év utolsó Forma-1-es futamán az élen haladva mindvégig feltartotta csapattársát, a világbajnoki címért mérkőző Nico Rosberget.

 Egyértelmű volt, hogy az angol azért próbálta lassítani a futamot, hogy a rivális pilóták megelőzhessék a második helyen haladó német versenyzőt - hiszen, ha Rosberg a harmadiknál rosszabb helyen végez, a kis pontkülönbség miatt az övé lett volna a világbajnoki cím.

 A húzás nem jött be, Rosberg simán hozta a második helyet és ezzel a világbajnokságot , Hamilton csupán annyit ért el, hogy magára haragította Toto Wolffot, a Mercedes sportigazgatóját, aki azt nyilatkozta, hogy Hamilton a csapat érdekei elé helyezte a sajátját - márpedig az efféle anarchia megengedhetetlen egy istállónál.

 A The Telegraph szerint a háromszoros világbajnokot eltilthatják a versenyzéstől, a Daily Express, a Daily Mirror és a Daily Mail szerint pedig az sem lehetetlen, hogy a Mercedes vezetői szerződést bontanak vele az eset miatt.



 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.