Vívás

A vívó-világbajnokság is Magyarországon lesz 2019-ben

A magyar főváros legutóbb 2013-ban rendezett vb-t, és már nyolcadik alkalommal lehet a vívók világbajnokságának otthona.

2016.11.27 11:43MTI

A sportág nemzetközi szövetségének (FIE) moszkvai kongresszusán Budapest Tbiliszit és Torunt győzte le a vasárnapi szavazáson.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a Csampa Zsolt elnök által vezetett magyar küldöttség a három jelentkező közül elsőként mutathatta be pályázatát. Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó prezentációja után kis híján a szavazás első körében sikerült kiharcolni a győzelmet, mindössze két szavazaton múlt az abszolút többség. A második körből a grúz főváros már kiesett, Budapest pedig 83/51-es aránnyal kerekedett a lengyelországi pályázó fölé.

A magyar főváros legutóbb 2013-ban rendezett vb-t, és már nyolcadik alkalommal lehet a vívók világbajnokságának otthona.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.