Női kosárlabda Eb-selejtező

Szlovákiai győzelemmel Eb-résztvevő a női kosárválogatott

A magyar női kosárlabda-válogatott könnyedén nyert a szlovák csapat ellen Pöstyénben szerdán az Európa-bajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában, ezzel csoportelsőként kijutott a jövő évi kontinenstornára.

2016.11.24 07:15MTI

Eredmény, E csoport, 6. forduló:
Szlovákia-Magyarország 49-68 (9-18, 10-16, 18-17, 12-17)
A legjobb magyar dobók: Krivacsevics 19, Vandersloot 9, Fegyverneky 8, Simon 8, Zele 8

Az eddigi öt forduló során Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese négy meccset megnyert, egyet - Izlandon - pedig elvesztett, és csak rosszabb kosárkülönbséggel szorult a szintén 4/1-es győzelmi mérleggel álló szlovákok mögé a második helyre. Legutóbb, szombaton a gárda 68-44-re legyőzte a portugálokat Pécsett. A magyar csapat február 20-án - ugyancsak Pécsett - 65-64-re verte a szlovákokat, az akkor 27 pontot szóró Alexandria Quigleyt a keretben a két hete honosított amerikai Vandersloot Courtney váltotta, aki szombaton 9 ponttal mutatkozott be.

A magyarok szerdán annak a tudatában léptek pályára Pöstyénben, hogy ha nyernek, akkor csoportgyőztesként biztosan kijutnak a jövő júniusban Csehországban sorra kerülő kontinenstornára. Vereség esetén pedig számolgatni kellett volna.

A szlovákokkal szemben legutóbb 2008-ban alulmaradt magyarok a napokban Salamancából Törökországba szerződött Krivacsevics Tijána révén 16-6-ra elhúztak. A második negyedben 3 és fél percen át csak összesen 2 pont született, aztán a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia - aki bekerült az előző forduló álomcsapatába - büntetőivel nemsokára 11-25 állt a nagyórán. A magyarok már 19 pontra is megléptek, a nagyszünetben 19-34 volt az állás, Krivacsevics pedig a mezőny legjobbjaként 10 pontnál tartott.

Fordulás után a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, Vandersloot mellé Licskai Zsófia is feljavult, az utolsó játékrész 37-51-ről indult. Ebben a hitehagyottan küzdő szlovákok ismét 20 pontos hátrányba kerültek, ezzel pedig megpecsételődött a sorsuk. A magyarok csoportelsőként, a szlovákok másodikként jutottak ki az Eb-re.

A Svitek-gárda tavaly júniusban a 14-20. helyen zárta a magyar-román közös rendezésű Eb-t.

További eredmény: Izland-Portugália 65-54 (6-14, 25-15, 18-14, 16-11)

A végeredmény: 1. Magyarország 11 pont, 2. Szlovákia 10, 3. Izland 8, 4. Portugália 7

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.