Asztalitenisz World Tour

Madarász bravúrosan szerepelt Linzben

Madarász Dóra bravúrosan szerepelve a nyolcaddöntőig jutott az asztaliteniszezők 70 ezer dollár összdíjazású linzi World Tour-versenyén.

2016.11.12 15:50MTI

A magyar játékos - aki októberben Pergel Szandrával párosban bronzérmet nyert a budapesti Európa-bajnokságon - a selejtezőben két mérkőzést játszott, és szettveszteség nélkül jutott fel a főtáblára, ahol aztán két esélyesebb ellenfelet is legyőzött. Az első fordulóban a japán Sibata Szakit, a másodikban pedig a hongkongi Li Ho-csinget verte egyformán 4-2-re - a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint előbbi az 59., utóbbi pedig a 23. helyen áll a világranglistán, a 113.-ként jegyzett Madarász tehát alaposan borította a papírformát.

A szombati nyolcaddöntőben aztán az osztrák Sofia Polcanova (63.) volt a magyar versenyző riválisa, aki ellen 3-2-re is vezetett, végül azonban 4-3-ra alulmaradt, így a nyolc közé jutás már nem sikerült.

A másik magyar főtáblás játékos, Póta Georgina nyert mérkőzés nélkül fejezte be a viadalt, miután egyesben a 32 közé kerülésért kikapott a japán Macuzava Marinától, párosban pedig a svéd Matilda Ekholm oldalán esett ki már a főtábla nyitókörében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.