A sport legyen a Tiéd!

Negyvennégy iskola kapott vívófelszerelést

Nem várják, hogy a gyerekek jöjjenek el a vívóterembe, hanem a szövetség keresi a kapcsolatot az iskolákkal.

2016.11.11 22:33MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) és a Magyar Diáksport Szövetség a "Sport legyen a tiéd!" programjának keretében a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 44 iskola képviselői vehettek át pénteken vívófelszereléseket, illetve sportszervásárlási utalványt.

Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke a 2013-ban beindított sulivívó programra utalva kiemelte, nem várják, hogy a gyerekek jöjjenek el a vívóterembe, hanem a szövetség keresi a kapcsolatot az iskolákkal. Míg 2012-ben négy-öt iskola állt kapcsolatban egyesületekkel, vívóműhelyekkel, ma már 112 intézmény szerepel a programban.

"Egyetemekkel is elkezdtük a közös gondolkodást, hogy a sulivívó találkozóhoz hasonló versenyt rendezzünk az idősebb korosztály számára is" - mondta az elnök.

Imre Géza, a riói olimpián egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmes, világbajnok párbajtőröző felelevenítette, hogyan ismerkedett meg a sportággal, majd arról is beszélt, hogy edzőként a másik oldal nehézségeibe is belekóstolt. Ezután két tanítványa tartott bemutatót, majd a megjelentek megnézhették a tavalyi világbajnokságon nyert aranyérmét, illetve a Rióban szerzett medáljait.

A rendezvény vége felé 27, a programban már részt vevő iskola összesen 35 millió forint értékben vehetett át felszerelést, míg az újonnan csatlakozott 17 intézmény a sportágfejlesztési programból a PBT magyar sportszergyártó cég 400-400 ezer forint értékű utalványát kapta.

Az ünnepélyes átadást követően egy rövid filmben felidézték a riói olimpia magyar vívósikereit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.