Darts

Két év múlva Magyarország rendezi a darts Eb-t

Magyarország lesz a házigazdája a 2018-as darts steel Európa-bajnokságnak.

2016.10.19 22:30MTI

A MOB Sajtószolgálat szerdai tájékoztatása szerint a magyar szövetség mellett a belga is jelentkezett a kontinensviadal lebonyolítására, a WDF világszövetség konferenciáján a tagok közül 19-en a magyar pályázatra szavaztak, s csupán hárman a belgára.

A WDF döntésében vélhetőleg komoly szerepet játszott az idén nyáron rendezett ifjúsági Eb sikere, s a magyar szövetség éppen az ezt követően kapott pozitív visszajelzések hatására határozott úgy, hogy pályázik a felnőtt Eb-re.

A 2018-as kontinensviadalra szeptember kerül sor, várhatóan 30-40 ország legalább 400 játékosának részvételével. Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára szerint a magyarok elsősorban a női mezőnyben érhetnek majd el kiemelkedő eredményt, amely akár éremszerzés is lehet.

Az idei felnőtt Európa-bajnokságon Fekete Nóra kilencedik lett, 2018-ban ugyanakkor már indulhat majd Czipó Vivien és Neumajer Kitti is, akik a nyári budapesti ifjúsági Eb-n párosban aranyérmet nyertek.

Steel dartsban fémhegyű nyíllal dobnak a játékosok szizálból (növényi rostokból) készült táblára, míg a soft verzióban műanyag hegyű nyilakat hajigálnak automata gépekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.