Labdarúgás

Október végére fejeződik be a Szusza Ferenc Stadion felújítása

Október 27-én fejeződnek be a Szusza Ferenc Stadion felújítási munkálatai Őze István, az UTE klubizgatójának csütörtöki tájékoztatása szerint.

2016.10.14 04:30MTI

A sportvezető az MTI-nek hangsúlyozta, miután az UTE nem bérlője a stadionnak, így nem illetékes a létesítmény felújításában. A Nemzeti Sportközpontoktól (NSK) kapott tájékoztatás alapján azonban úgy tudja, hogy ezt követően kezdődhet a műszaki átadás, majd az esetleges hibák felmérése, javítása, illetve a hiánypótlás, ami várhatóan három hétig tarthat, de ez függ a javítandó munka nagyságától és az időjárástól.

Őze szavai alapján az újpesti labdarúgócsapat így legkorábban november 26-án a Mezőkövesd elleni bajnoki találkozón térhet vissza a Szusza Ferenc Stadionba, amelynek befogadóképessége a felújítás során 13 501-ről 12 670-re csökken, a vendégszektorban 2620 szurkoló fér el.

A munkálatok április elején kezdődtek, de ez az Újpest hazai mérkőzéseinek megrendezését az előző idényben nem befolyásolta. A kivitelező május 2-án vette birtokba a létesítményt, s az akkori tervek szerint négy hónapig tartott volna a felújítás, szeptemberre készült volna el a stadion. A jelenlegi idényben a lila-fehérek a Vasas otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban játszották hazai meccseiket.

A korábbi nyilatkozatok alapján nagyon látványos változásokra nem lehet számítani, de lesznek olyan dolgok, amelyek emelik a kényelemérzetet. A mosdókat felújítják, további büféhelyiségeket alakítanak ki, a VIP-terasz és a sajtórész is teljesen megújul. A hazai és a vendégszurkolók szektorát felcserélik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.