Foci

Magyar-svájci - Storck kijelölte a keretet

A szövetségi kapitány 23 fősre szűkítette a Svájc elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésre készülő labdarúgó-válogatott keretét.

2016.10.01 05:27MTI

A német szakvezető a szövetség honlapján azt hangsúlyozta, hogy hasznos hetet töltött a játékosokkal, egyúttal befejeződött a Svájc és Lettország elleni vb-selejtezőkre való felkészülés első szakasza.

A pénteki edzés középpontjában az egymás elleni játék volt az U21-es keret tagjaival. A tréninget követően Strock véglegesítette a keretét. Kiemelte, a közös munka során ismét bebizonyosodott, hogy számos olyan játékos található az U21-es keretben, aki komoly perspektívát jelent a felnőtt válogatott számára.

A végleges keret tagjai vasárnap találkoznak ismét Telkiben, akkor már a légiósok is csatlakoznak a társaikhoz, bár közülük van, aki csak kedden érkezik meg klubkötelezettségei miatt.

A magyar válogatott jövő pénteken a hozzá hasonlóan Eb-nyolcaddöntős Svájccal találkozik a Groupama Arénában. A találkozóra minden jegy elkelt. Három nappal később Lettországban lépnek pályára a feröeri döntetlennel kezdő magyarok. A csoportban szerepel még az Európa-bajnok Portugália és Andorra.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

védők:
Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer Sheva), Lang Ádám (Dijon)

középpályások:
Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna), Vida Máté (Vasas)

csatárok:
Bognár István (DVTK), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kleinheisler László (Darmstadt), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.