Kalapácsvetés

Pars Krisztián csak a jövő évi vb után műtteti meg magát

Az olimpiai bajnok kalapácsvető idén nem fekszik kés alá, hogy jövőre reális esélye legyen aranyérmet nyerni a londoni világbajnokságon.

2016.09.27 06:30MTI

"Nehezen határoztunk, de szerintem jó döntést hoztunk azzal, hogy a gerincműtéttel jövő őszig várunk. Ha idén operálnának, elmenne három hónapom a teljes gyógyulásomig és még két hónap azzal, hogy újra élsportolónak érezhessem magamat. Kimaradna az alapozás, anélkül pedig nem lehet nekifutni a versenyeknek, legkevésbé nem a londoni világbajnokságnak, ahol - már most ki merem mondani - győzelemmel szeretnék bizonyítani" - mondta el a Telekom Sporthír Szolgálatnak Pars.

A szombathelyi nehézatléta azt is elárulta, olyan eredménnyel szeretne győzni, amely egyértelművé teszi, nem lehet leírni. Szerinte semmi sem lenne szebb annál, minthogy a két vb-ezüstje után éppen abban a városban szerezze meg az első világbajnoki aranyát, ahol négy esztendeje olimpiai bajnok lett.

Pars kiemelte, a számára idegőrlő 2016-os esztendőt félig-meddig már sikerült kivernie a fejéből.

"Most azon töprengek, miként is kezdjem újjáépíteni azt a Pars Krisztiánt, akiből olimpiai bajnok lett, aki kétszer nyert Európa-bajnokságot. Ha nem bíznék ennek a küldetésnek a sikerében, nem erőlködnék" - fejtette ki a 34 éves versenyző, aki címvédőként hetedik lett a riói játékokon. Hozzátette, a 2020-as tokiói játékokra még nem tekint előre, mert úgy gondolja, ebben a korban mindig csak egy-egy évadra szóló terveket szabad szőnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.