Súlyemelés

Második a magyar súlyemelőcsapat a visegrádi négyek prágai tornáján

A magyar válogatott másodikként végzett Prágában a visegrádi négyek - Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia - legjobb súlyemelőinek hétvégi viadalán.

2016.09.26 23:30MTI

A 2015 után idén is a cseh fővárosban rendezett versenyen a Bazsó Bianka, Jung Beáta, Soóky Gergely, Kis Attila, továbbá a junior-korcsoportos Polgár Mirjam és Kmegy Máté alkotta vegyescsapatot egyedül a lengyel együttes tudta megelőzni. A sorrend a testsúlyhoz viszonyított összeredményt figyelembe vevő úgynevezett Sinclair-pontszámítás alapján dőlt el.

Az egyéni értékelésben is remekül zártak a magyarok, mivel - ahogyan arról Dobos Imre, a hazai sportági szövetség (MSSZ) elnöke az MTI-nek hétfőn beszámolt - Jung Beáta lett a mezőny legjobb női versenyzője. A junioroknál Polgár Mirjam a második, Kmegy Máté pedig a harmadik legjobb teljesítményt nyújtotta a V4-ek emelői között.

Az MSSZ első embere szerint meglett volna a csapatgyőzelem is, ha Prágában versenyez Nagy Péter is, de az ólomsúlyú szegedi emelő, aki a riói nyári játékokon 10. helyen végzett kategóriájában, az olimpia utáni pihenőjét tölti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.