Tenisz

Tisztes helytállás a magyarok célja a budapesti junior Davis Kupán és Fed Kupán

Tisztes helytállás a magyarok célja a kedden Budapesten elrajtoló junior tenisz Davis, illetve Fed Kupán, azaz a 16 éven aluli fiúk és lányok csapat-világbajnokságán.

2016.09.26 22:30MTI

Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára az esti sorsolás előtt azt mondta az MTI-nek, hogy a vezetés a 9-12. helyre várja mindkét együttest.

"Mi a rendező jogán vagyunk ott a mezőnyben, úgyhogy reális célokat kell megfogalmaznunk. Nehéz ellenfeleket kaphatunk, a kanadaiaknál például itt lesz a US Open junior bajnoka, Felix Auger-Aliassime is" - közölte a főtitkár, aki emlékeztetett arra, hogy eredetileg Madrid lett volna a házigazda, a spanyol főváros azonban visszalépett, s a nemzetközi szövetség Budapestet kérte fel a beugrásra.

A lányoknál Zádori Réka, Gécsek Fanni és Horváth Adrienn, míg a fiúknál Khin Dániel, Makk Péter és Vörös Máté képviseli a magyar színeket.

Az óbudai Nemzeti Edzés Központban, illetve a Vasas Folyondár utcai sporttelepén a 16-16 fiú és lány válogatott egyaránt négy négycsapatos csoportban küzd majd egymással, s a kvartettek győztesei jutnak az elődöntőbe. A torna vasárnap zárul.

Az ITF egyik legnagyobb tornáján a 32 csapat 16 pályán játszik, a mérkőzéseken 96 labdaszedő, több mint 100 vonalbíró és 24 székbíró segédkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.