Fejlesztés

Elkezdődik a debreceni salakmotor-stadion felújítása

Az egyesület hosszú távú felújítási programot dolgozott ki az 1970-es évek közepén átadott, mára meglehetősen leromlott állapotú létesítmény rekonstrukciójára.

2016.09.25 00:30MTI

A főépület rekonstrukciójával még idén elkezdődik a debreceni Gázvezeték utcai salakmotor-stadion felújítása - jelentette be az egyesület alelnöke a Debrecen Speedway SE sajtótájékoztatóján.

Vári Attila hangsúlyozta: az egyesület hosszú távú felújítási programot dolgozott ki az 1970-es évek közepén átadott, mára meglehetősen leromlott állapotú létesítmény rekonstrukciójára. A beruházás első ütemében a főépület felújítását végzik el: többek között akadálymentes mosdót, gyermekfoglalkoztató helyiséget és pelenkázót alakítanak ki - mondta, hozzátéve, hogy a munkálatok várhatóan egy hónap múlva kezdődhetnek. A megújult főépület átadását jövő év május elsejére tervezik, a második ütemben a főépület mellé új, fedett lelátót építenek majd.

Az első ütemben megvalósuló beruházáshoz szükséges 5 millió forintot a salakmotor-stadion tulajdonosa, Debrecen önkormányzata biztosítja - mondta Barcsa Lajos alpolgármester. Kiemelte: az önkormányzat célja, hogy a salakmotorsportnak a városban ne csak jelene, hanem jövője is legyen, ezért a jövő évi költségvetésben is lesz forrás a további fejlesztéshez. A létesítményben jelenleg a szolgáltatás nem európai színvonalú, és ahhoz, hogy minél többen, családok is kilátogassanak egy-egy versenyre, fokozatosan a teljes stadiont fel kell újítani - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Vári Attila beszélt arról is, hogy a Debrecen Speedway SE szeretné, ha minél több fiatal próbálná ki a sportágat. Ennek érdekében az egyesület a jövőben nagy hangsúlyt fektet a népszerűsítésre: családi napokon, iskolákban igyekeznek közelebb hozni a gyermekekhez a sportágat. A város szakképző intézményeivel együttműködve pedig egy olyan utánpótlás-központot, kihelyezett gyakorlati műhelyt szeretnének létrehozni, ahol a salakmotorozás minden részletével megismerkedhetnének a fiatalok - fűzte hozzá.

Idősebb Tabaka József, az egyesület elnöke elmondta: a Debrecen Speedway SE-nek jelenleg négy felnőtt és nyolc utánpótláskorú versenyzője van. A klub sikeres pályázat esetén 2017. május elsején egyéni Európa-bajnokságot rendez - ismertette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.