Dopping

London 2012 - Egy moldovai súlyemelő is megbukott utólag

Anatoli Ciricu moldovai súlyemelő is ott van azok között, akiknek a 2012-es londoni olimpián levett mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az újratesztelések során.

2016.09.14 15:12MTI

A budapesti székhelyű világszövetség, az IWF honlapjának közlése szerint Ciricu az anabolikus szteroidok közé tartozó dihidroklór-metiltesztoszteronnal bukott meg.

A versenyző a négy évvel ezelőtti nyári játékokon harmadikként végzett a 94 kilogrammosok között. Ha a fegyelmi procedúra lezajlik, s eltiltják, meg kell válnia bronzérmétől.

Ciricu a 47. súlyemelő, aki rajtavesztett azoknak a mintáknak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által több sportágban is elrendelt - a jelenlegi leghatékonyabb technológiával elvégzett - újraelemzése nyomán, amelyeket a 2012-es, illetve a 2008-as pekingi olimpián vettek le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.