FIVB

Jövőre a World Grand Prix-ban indulhat a magyar női röplabda-válogatott

Jövőre a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) legjelentősebb versenysorozatában, a World Grand Prix-ben (WGP) indulhat a magyar női röplabda-válogatott.

2016.09.14 00:30MTI

Ludvig Zsolt, a magyar szövetség (MRSZ) főtitkára kedden sajtótájékoztatón elmondta, a nemzeti csapat a 2015-ös Európa Liga-győzelmével harcolta ki, hogy a következő évben ott legyen a sorozatban, ám akkor ez adminisztrációs okok miatt meghiúsult. Ezt követően Aleksandar Boricic, az európai szövetség (CEV) mostani elnöke ígéretet tett arra, hogy a magyar válogatott 2017-ben már részt vehet az elitmezőnyben.

Ludvig Zsolt elmondta, szerdán utazik Lausanne-ba, az FIVB központjába, ahol a WGP értekezletét rendezik, itt dől majd el, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie a szövetségnek, illetve, hogy ki lesznek az ellenfelek.

Ludvig Zsolt hangsúlyozta, az MRSZ mindenképpen lehetőséget szeretne adni a női válogatottnak, így már jóváhagyta a jövő évi versenynaptárt is, ebben helyet kapott a WGP, amelynek 3-as csoportjában szerepelne a csapat. A magyarok az 1982-es világbajnokság óta nem szerepeltek az FIVB által szervezett felnőtt viadalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.