Tenisz

US Open - Babos a sírból hozta vissza meccsét

A 31. helyen kiemelt Babos Tímea vert helyzetből fordítva jutott be a második fordulóba kedden az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

2016.08.30 22:00MTI

A 23 éves magyar a 128 között a selejtezőből érkezett osztrák Barbara Haasszal találkozott, aki 141. a világranglistán. A WTA-rangsorban 34. Babos hamar elhúzott 5:2-re, 20 éves ellenfele azonban sorozatban öt játékot nyerve hozta az egyórás nyitószettet. A folytatásban a magyar teniszező ismét eljutott 5:2-ig, ám ezúttal sikerült lezárnia a játszmát, így 1 óra 48 perc elteltével kezdődhetett a döntő szett. Ebben Haas 4:0-ra ellépett, és már veszni látszott a meccs, ám Babos bravúrral 6:5-re fordított, és kiszerválta a meccset, amely 2 óra 43 percig tartott.

A magyar játékos honlapján kiemelte, hogy a vártnál jobban megszenvedett a továbbjutásért:

"Nagyon-nagyon örülök, hogy valahogy sikerült nyernem és kiküzdenem ezt a meccset. Nagyon nehéz volt, hiszen az első játszmát 5:2-ről veszítettem el, a döntő szettben pedig 0:4 is volt... Ez nagy +fejjáték+ volt. Persze voltak olyan dolgok, amelyek picit ellenem szóltak. Hiszen itt még sohasem nyertem egyesben meccset, most viszont kiemeltként olyan ellenfelem volt, akit le kellett győznöm. Ez nyomást jelentett, de mellettem szólt, hogy mégiscsak én vagyok a kiemelt, aki a 34. helyen áll. Ez a tudat pedig átsegített a holtpontokon."

Babos kifejtette, a döntő szett elején túl agresszívan, majd túl passzívan játszott. Ennek ellenére 0:4-nél is hitt abban, hogy vissza tudja küzdeni magát.

"Emellett az ellenfelem még sohasem volt olyan pozícióban, hogy meccset nyerjen Grand Slamen egy kiemelt ellen, bíztam abban, hogy megremeg a keze. Mindkettő valóra vált. Remélem, hogy a következő meccsemen már jobb leszek" - tette hozzá.

Haas ugyanakkor keserűen nyilatkozott az elszalasztott győzelemről a viadal honlapján:

"Fáj ez a vereség, kicsúszott a kezemből a meccs. Túl sokat kockáztattam, többször kellett volna játékban tartani a labdát. Remélem, jövőre már selejtező nélkül itt lehetek a főtáblán."

Egyesben a holland Richel Hogenkamp lesz Babos ellenfele a második fordulóban. A világranglistán 165., 24 éves Hogenkamp - aki a selejtezőből került fel a főtáblára - a nyitókörben meglepetésre a 73. helyen álló brit Heather Watsont búcsúztatta. Babos eddigi egyetlen találkozójukon 6:2, 6:3-ra legyőzte holland riválisát a 2013-as Fed Kupa-csoportküzdelmekben Izraelben.

Babos - aki tavaly a 2011-es bajnok ausztrál Samantha Stosurtól kapott ki a nyitókörben - idén három számban indul a US Openen. Párosban a kazah Jaroszlava Svedova lesz a társa, míg vegyespárosban az amerikai Eric Butorac-kal lép pályára.

Eredmény (a verseny honlapja szerint):

1. forduló (a 64 közé jutásért):

nők: Babos (31.)-Haas (osztrák) 5:7, 6:3, 7:5

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.