MLSZ

Bernd Storck aktívan részt vesz az akadémiák munkájában

A magyar labdarúgásban is be kell vezetni a Nyugat-Európában már évtizedek óta ismert és alkalmazott diagnosztikai módszereket.

2016.08.30 20:39MTI

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magyar szövetség (MLSZ) szakmai igazgatója aktívan részt vesz az utánpótlás-akadémiák munkájában.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint az elnökség keddi ülésén kimondták, hogy - bár a csapatok felkészítése szuverén szakmai terület - a magyar labdarúgásban is be kell vezetni a Nyugat-Európában már évtizedek óta ismert és alkalmazott diagnosztikai módszereket. Ennek érdekében felhatalmazták a német szakembert, hogy "folyamatos, kétoldalú egyeztetések segítségével aktívan vegyen részt az akadémiák munkájában mindaddig, amíg a csapatok nemzetközi versenyképessége nem nyer egyértelmű bizonyítást".

A vezetőtestület tagjai meghallgatták Bernd Storck beszámolóját a nyári, franciaországi Európa-bajnokságot megelőző felkészülésről, a kontinenstornáról, valamint a jövő kedden rajtoló világbajnoki selejtezősorozattal összefüggő feladatokról.

Mint írják, az elnökség feltett szándéka a válogatott hasonló, intenzív felkészítése. Ennek érdekében az MLSZ tovább erősítené azt a törekvését, amely szerint azok a játékosok, akik elősegíthetik a magyar futball és a válogatott fejlődését, lehetőséget kapjanak klubcsapatukban a bajnoki évad során. "Sok helyen egyre több bizalmat kapnak a fiatal tehetségek, ahol pedig nem, ott az esetleges együttműködés híján a válogatott érdekeit az MLSZ a leghatározottabban fogja képviselni" - áll az MLSZ honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.