Elismerés

Eger díszpolgára lesz Cseh László

Díszpolgári címet adományoz az egri önkormányzat Cseh László világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszónak; a legrangosabb városi kitüntetés adományozásáról a közgyűlés csütörtöki ülésén döntött.

2016.08.26 23:30MTI

Habis László polgármester (Fidesz-KDNP) előterjesztésében felidézte: Cseh László 2015 januárjában igazolt az Egri Úszó Klub Sportegyesülethez. Közel hetven nemzetközi érem birtokosa, hétszer érdemelte ki az év úszója címet, sokszoros magyar bajnok és sokszoros magyar csúcstartó.

A 2015-ben megrendezett kazanyi világbajnokságon az egri klub színeiben szerzett világbajnoki arany-, ezüst-, és bronzérmet. A korábbi olimpiákon is kitűnően szerepelt: Athénben bronzot, Pekingben három ezüstöt, Londonban egy bronzérmet szerzett, míg a riói ötkarikás játékokon a 100 méteres pillangóúszásban ezüstérmes lett.

A városháza tájékoztatása szerint Cseh László az egri díszpolgári aranygyűrűt a későbbiekben, ünnepélyes keretek között veszi majd át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.