Finálé

Evezős-vb - Galambos Péter döntős

Sikerrel vette a csütörtöki középdöntőt, s ezzel bejutott a fináléba, azaz a legjobb hat közé Galambos Péter az evezősök világbajnokságán, Rotterdamban.

2016.08.25 16:16MTI

Magyarországot három könnyűsúlyú egység képviseli a regattán, amelyen az olimpia műsorán nem szereplő számokban zajlik a küzdelem.

A 29 éves váci evezős, Galambos egypárban versenyez, ebben a számban korábban volt már ezüst- és bronzérmes is vb-n. A nemzetközi szövetség honlapja alapján csütörtöki futamában második lett szlovák riválisa mögött úgy, hogy a hajrában jött fel, korábban szinte végig a harmadik helyen haladt. Mivel az első három továbblépett a legjobbak közé, a magyar evezős is készülhet a szombati döntőre.

A nők hasonló számában érdekelt Abid Syham és a Szigeti Roland, Forrai Dávid kormányos nélküli kettes is ezen a napon fejezi majd be szereplését a vb-n, előbbi zárásként a D, utóbbi egység pedig a C fináléban száll majd vízre.

A vb vasárnapig tart, a döntőket szombaton és vasárnap rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.