Rio 2016

Beiktatták Varga Jánost a birkózó Hírességek Csarnokába

Bekerült a birkózó Hírességek Csarnokába Varga János, az 1968-as mexikói olimpia bajnoka, a beiktatásra magyar idő szerint szombaton a riói olimpia helyszínén került sor.

2016.08.14 03:30MTI

A magyar szövetség (MBSZ) tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség egy "birkózóházat" alakított ki Rio de Janeiróban, de a 76 éves ünnepelt az ünnepségen egészségi okok miatt nem tudott részt venni, orvosai nem javasolták neki a hosszú repülőutat. Távollétében az MBSZ két vezetője, Bacsa Péter ügyvezető alelnök és Farkas Tibor főtitkár vette át az elismerést. Varga János az olimpia után ünnepélyes keretek között, Magyarországon kapja meg a díjat.

Az olimpiai bajnoki címén kívül kétszeres világbajnok és kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes Varga mellett díjazták még Rióban a kötöttfogásúak közül az orosz Anatolij Koleszovot, a kubai Hector Miliánt, és a román Stefan Rusut, szabadfogásban a grúz David Gobedzsisvilit, a koreai Jang Szun Pakot, posztumusz az amerikai Dave Schulzot, a nőknél a norvég Ine Barlie-t és a kanadai Martine Dugrenier-t, az érdemrendet pedig a német sporttudós, Harald Tünnemann kapta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.