Sport

Föld alatti kerékpárversenyt rendeznek Kőbányán

Jövő szombaton a Merkapt Maraton Sportközpontban rendezik a MOFÉM Underworld Kupát, a hegyikerékpárosok föld alatti versenyét.

2016.08.05 02:30MTI

A 30 kilométeres pincerendszerben a kerékpárosok egy körpályán fognak versenyezni egymással. A próbafutamban a kezdők indulnak, önálló futamban állnak rajthoz az U19-es korúak és a nők, míg a férfiak további három futamban a születési idejük alapján kerülnek besorolásra.

A földalatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége 1,5 és 8 méter között változik, de a legszűkebb ponton egy 80 centiméter szélességű vasajtón is át kell haladni.

A pincerendszer terhelhetősége miatt csak korlátozott számban van lehetőség az indulásra, így tanácsos előnevezni. A futamok telítettsége a rendezvény honlapján követhető nyomon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.