Siker

Forgó Fruzsina bronzérmes a szumó-világbajnokságon

A 65 kilósok mezőnyében indult Forgó Fruzsina a harmadik helyen végzett a szumósok mongóliai világbajnokságán.

2016.07.31 14:18MTI

Bronzérmével egyszersmind biztosította részvételét a nem olimpiai sportágak jövő évi, Wroclawban esedékes világjátékán. Ugyanoda kijutott a nehézsúlyban vb-ötödikként zárt Makai Erika és a nyílt kategóriában 7. Sárkány Vivien is. A női csapat az 5. helyen végzett.

A férfiaknál nehézsúlyban Kalmár István a 7. helyen zárta a vb-t, s ugyanezt a pozíciót szerezte meg a válogatott a tizennyolc ország együtteseit felvonultató csapatversenyben.

A jochapress.hu értesülése szerint az ulánbátori világbajnokság alatt kórházba került Rovnyai János, a nők edzője, az egykori kötöttfogású birkózó Európa-bajnok.

"A magyar nagykövetség munkatársai mindent elkövettek Rovnyaiért, akinek szerencsére valamelyest javult az állapota" - írta a honlap Ancsin Lászlónak, az Európai Szumó Szövetség alelnökének, a hazai szövetség elnökének helyszíni beszámolójára hivatkozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.