Rio 2016

Az első MOB-képviselők már szombaton útra kelnek

A csapatiroda többi tagja egy nappal később indul. Az olimpiai falu hivatalosan vasárnap 0 órakor nyitja meg kapuit.

2016.07.22 14:44MTI

A riói olimpia magyar delegációjának első tagjai már szombaton útra kelnek Brazíliába.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint Nagy Zsigmond csapatvezető-helyettesnek, a MOB nemzetközi igazgatójának és Dósa Viktóriának, a csapatiroda főmunkatársának legfontosabb feladata a magyar küldöttség akkreditációjának előkészítése lesz.

A csapatiroda többi tagja egy nappal később indul. Az olimpiai falu hivatalosan vasárnap 0 órakor nyitja meg kapuit, akkortól érvényes a Nemzetközi Olimpiai Bizottság doppingellenes szabályzata, egészen augusztus 21-éig. A játékok idején bejelentetten 5500 mintát vesznek, ezek tíz évig újraelemezhetők.

A legnagyobb létszámú magyar delegáció július 30-án repül, két nappal korábban indul Brazíliába az első versenynapon 400 méteres vegyesúszásban érdekelt Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid, Bihari Zoltán masszőr, Shane Tusup és Molnár Ákos edzők, továbbá a nyolcfős sportegészségügyi csoport.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.