EURO-2016

Büntetésre számíthat a lengyel és a portugál szövetség is

Az Eb-negyeddöntőn pályára szaladó néző és a pirotechnikai eszközök miatt indult mindkét szövetség ellen fegyelmi eljárás.

2016.07.01 18:11MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken fegyelmi eljárást indított a lengyel és a portugál szövetséggel szemben a két ország válogatottjának csütörtöki Európa-bajnoki negyeddöntője után.

Az UEFA honlapján közzétett indoklás szerint a marseille-i mérkőzésen mindkét csapat szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, a lengyelek között kisebb zavargás is volt a lelátón, a csapat pedig nem tartotta be pontosan a protokollt, ezért a tervezettnél később kezdődött a találkozó.

A portugálok terhére róják, hogy egyik drukkerük a hosszabbítás második félidejében beszaladt a pályára.

A fegyelmi testület várhatóan július 21-én hoz döntést az ügyben. A meccs rendes játékideje 1-1-es döntetlennel zárult, a hosszabbítás nem hozott újabb gólt, a tizenegyes-párbajt pedig a portugálok nyerték 5-3-ra, ezzel bejutottak a négy közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.