Jégkorong

Vas Márton Németországba szerződött

A német másodosztályú jégkorong-bajnokságban szereplő EHC Freiburg csapatához szerződött Vas Márton.

2016.07.01 01:32MTI

A játékos korábban már szerepelt Németországban, 2013 és 2015 között a Löwen Frankfurt együttesét erősítette, az előző szezonban pedig az olasz élvonalbeli HC Fassa hokisa volt - emlékeztet a klub honlapja.

Vas csapatkapitánya volt a magyar nemzeti csapatnak a májusi, oroszországi világbajnokságon, ám a torna után lemondta a válogatottságot. A 36 éves játékos 175-ször játszott a nemzeti együttesben és 111 pontot gyűjtött (48 gól, 63 gólpassz). Pályafutása egyik legemlékezetesebb gólja az volt, amelyet 2008-ban, Szapporóban az ukránoknak ütött emberhátrányban, véglegesen eldöntve ezzel a feljutást a legjobbak közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.