Eredmény

EURO-2016 - Hosszabbítás után nyolc között Portugália

A portugál válogatott hosszabbításban 1-0-ra legyőzte a horvát csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombat esti nyolcaddöntőjében.

2016.06.26 08:43MTI

Eredmény, nyolcaddöntő:
Portugália-Horvátország 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) - hosszabbítás után
Lens, 33 523 néző, v.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

gólszerző: Quaresma (117.)

sárga lap: W. Carvalho (78.)

Horvátország:
Subasic - Srna, Corluka (Kramaric, 120.), Vida, Strinic - Modric, Badelj - Brozovic, Perisic, Rakitic (Pjaca, 110.) - Mandzukic (Kalinic, 88.)

Portugália:
Patricio - Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro - J. Mário (Quaresma, 87.), A. Silva (Danilo, 108.), W. Carvalho, A. Gomes (R. Sanches, 50.) - Nani, C. Ronaldo

Hosszabbítás:
116-117. perc: Ivan Perisic lapos beadásánál a labda középen - a gólvonallal párhuzamosan - elgurult minden játékos lába előtt, majd a visszaívelés után Perisic a kapufára fejelt. A portugálok megszerezték a kipattanót, gyors ellentámadásuk végén Cristiano Ronaldo kísérletét Danijel Subasic kiütötte, de Ricardo Quaresma a hálóba fejelt (1-0).

Fernando Santos portugál szövetségi kapitány négy helyen változtatott kezdőcsapatán a magyarok elleni (3-3) csoportmeccshez képest: Cédric Soares, José Fonte, Raphaël Guerreiro és Adrien Silva be-, Vieirinha, Ricardo Carvalho, Eliseu és Joao Moutinho pedig kikerült. Naninak ez volt a 100. válogatott meccse. A horvátoknál ismét ott volt a pályán Luka Modric és Mario Mandzukic, akik a közelmúltban izomsérüléssel bajlódtak.

Az első gólhelyzetre a 24. percig kellett várni, de egy szabadrúgás után Pepe a kapu fölé fejelt. A túloldalon Perisic lőtt az oldalhálóba, a meglepően eseménytelen játékrészben azonban több számottevő lehetőséget nem lehetett feljegyezni.

A 62. percben egy szabadrúgás után Domagoj Vida fejelt a kapu mellé. A horvátok összesen nyolc, a portugálok pedig három lövéssel próbálkoztak, de a kaput egyik csapat sem találta el a rendes játékidőben. Amióta ilyen statisztikákat vezetnek, nagy nemzetközi tornán ez még soha nem fordult elő.

A 113. percben egy szögletet követően Vida fejelt az üres kapu fölé. A játék csak a hosszabbítás második félidejében pörgött fel, a portugálok gólja után a horvátok előtt több lehetőség adódott, Vida a 122. percben a kapufa mellé lőtt, így Horvátország kiesett.

A találkozó negyedik játékvezetője Kassai Viktor volt.

Portugália ellenfele Lengyelország lesz a negyeddöntőben. A mérkőzést csütörtökön 21 órától rendezik Marseille-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.