EURO-2016

Pintér Ádám: egy nagy család vagyunk

Többek között az a titka a franciaországi Európa-bajnokságon nyolcaddöntőbe jutott magyar labdarúgó-válogatottnak, hogy egy nagy családot alkot: "A munka meghozta gyümölcsét."

2016.06.23 12:31MTI


>"Úgy érezzük, hogy egy nagy család vagyunk. A munka meghozta gyümölcsét" - jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón a Ferencváros védekező középpályása, aki a soron következő ellenfélről, Belgiumról úgy vélekedett, mindenki tudja, hogy olyan sztárokkal van tele, akik egymaguk képesek eldönteni mérkőzéseket.

A 28 éves játékos elárulta, éjjel kettő óra körül értek a szálláshelyükre, így egyelőre nem elemezték az E csoportban hat ponttal az olaszok mögött második helyen végzett riválist, de van rá négy napjuk. Szerinte a már megszokott felkészülési procedúra nem változik attól, hogy az egyenes kieséses szakaszba léptek, mivel ezúttal is ugyanúgy négy napjuk van két meccs között, mint eddig.

"Nem nyílt az út Belgium számára a döntőig, akár ki is ejthetjük" - reagált Pintér egy belga újságíró kérdésére, aki arról számolt be, hogy hazájában a közhangulat szerint kikövezett út vezet a fináléig, mert a legnagyobb favoritok, így a világbajnok németek, a címvédő spanyolok, és a házigazda franciák mellett az olaszok és az angolok is a másik ágon szerepelnek.

A magyar keret legfiatalabb tagja, Bese Barnabás arról beszélt, hogy reménykedtek a továbbjutásban, de azt nem gondolták volna, hogy ez csoportelsőként sikerül. Szerinte most a portugálokkal játszott 3-3-as döntetlennél látszott igazán az a rengeteg munka, amit elvégeztek.

"Már az is nagy élmény a számomra, hogy itt lehetek, de titkon reménykedtem abban, hogy akár pályára is léphetek. Szerencsére a kapitány is így gondolta" - válaszolt az MTI érdeklődésére a portugálok ellen a szünetben becserélt 22 esztendős védő, aki elárulta, rengeteget tanult az egy hónapos felkészülés során, s úgy vélte, elsősorban fegyelmezettségben, koncentrációban és taktikailag fejlődött sokat.

Az MTK Budapest játékosa a csapat sikeréről beszélve elárulta, már az első, osztrákok ellen 2-0-ra megnyert találkozón is megvolt a játékosokban a kellő önbizalom, ami mostanra százszázalékosra nőtt. Szintén kiemelte az együttes eredményességét illetően, hogy a futballisták a pályán és azon kívül is kiváló kapcsolatot ápolnak egymással.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot. A nyolcaddöntős mérkőzését vasárnap 21 órától Toulouse-ban játssza Belgiummal, amely néhány hónapja még vezette a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.