Tragédia

Szabadedzésen vesztette életét az ismert motoros - videó

A 24 éves Luis Salom irtózatos sebességgel csapódott a falnak a Katalán Nagydíj szabadedzésén, és bár kórházba vitték, nem tudták megmenteni.

2016.06.03 19:44MTI

Halálos balesetet szenvedett a spanyol Luis Salom a gyorsaságimotoros-világbajnokság Katalán Nagydíján, a Moto2 kategória pénteki második szabadedzésén.

A szervezők közleménye szerint a 24 esztendős motoros bukott, helikopterrel gyorsan kórházba szállították, műtéten esett át, ám nem tudták megmenteni az életét. "Bár az orvosi csapat minden tőle telhetőt megtett, Luis Salom helyi idő szerint 16.55-kor elhunyt" – írta a MotoGP.

Az esetről készült felvételeken az látszik, hogy a motoros kisodródott a pályáról és egyenesen nekicsapódott a pálya szélén lévő falnak.


"Ez egy nagyon szomorú és felkavaró hír. Luis egyike volt a legjobbaknak, szerencsés vagyok, hogy ismerhettem és láthattam őt motorozni" – mondta az MTI-nek Gyutai Adrián, aki tavaly szeptemberben, a misanói futamon bemutatkozhatott a vb-sorozatban. "Hihetetlenül profi volt, ugyanakkor mindig mosolygott, barátságosan viselkedett mindenkivel. Bárcsak egyszer olyan szintre érnék el, amilyenre ő elért pályafutása hat és fél évében" – tette hozzá.

A motoros vb-k történetében 1949 óta ez a 48. haláleset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.