Programajánló

Csütörtökön újra a Papp László Sportarénában a Harlem Globetrotters

A csapat az 1950-es évektől végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos sportról, gyakorlatilag a világ minden pontján fellépett már.

2016.05.31 11:10MTI

Újra Budapesten játszik csütörtökön a Harlem Globetrotters kosárlabdacsapata, amely megalakulásának jubileumi, kilencvenedik évfordulója alkalmából szervezett világkörüli turnéján a Papp László Sportarénában is pályára lép.

Az eredetileg komoly kosárlabdacsapatként indult New York-i társulat az 1930-as évek elején egy, az ellenfelükre mért, a legenda szerint 112-5-ös megsemmisítő vereség során állt neki bohóckodni, amelynek eredményeképp az idők folyamán - megkérdőjelezhetetlen játéktudásuk mellett - védjegyükké vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor.

A Harlem Globetrotters az 1950-es évektől végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos sportról, gyakorlatilag a világ minden pontján fellépett már. A hivatásos játékosokból álló, feltűnően egyedi játékot játszó Harlem Globetrotters népszerűsége töretlen. Műsoruk ötvözi a cirkusz, a színház és a komédia eszközeit a sporttal. Fennállásuk óta a világ 118 országában több mint húszezerszer tartottak bemutatókat.

A Harlem Globetrotters - amely legutóbb 2011-ben tartott Budapesten bemutatót - csillaga ott virít a Hollywood Boulevardon, s tiszteletbeli tagjaik között található Bob Hope, Kareem Abdul-Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela és II. János Pál pápa is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.