Megmozdult az ország

Több mint 900 ezren sportoltak a Kihívás Napján

Több mint 900 ezren vettek részt aktívan a szerdai Kihívás Napján, amelynek célja a mozgás és a sport népszerűsítése volt.

2016.05.26 14:18MTI
MTI/Marjai János

A főszervező Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a hét kategóriában Hernádszentandrás, Nagynyárád, Nyírtura, Nyíradony, Makó, Kazincbarcika és Újpest bizonyult a legsportosabb településnek. Az iskolák versenyében a Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola és az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény.

A rendezvény fő támogatója a Coca-Cola Testébresztő programja volt. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely a program egyik nagyköveteként az utóbbi két év legsportosabb budapesti kerületében, Újpesten volt jelen. Itt nemcsak a szabadidősport fontosságáról beszélt, hanem néhány vízilabdás trükköt is bemutatott a közönségnek.

Az idehaza 25 éves múltra visszatekintő rendezvényen idén a benevezettek száma több mint 1,5 millió, a ténylegesen sportolóké pedig 920 376 fő volt. Tavaly több mint 70 millió percet, 2016-ban 71 098 995 percet sportoltak Magyarországon a Challenge Day-en.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.