Vizes Eb

Hargitay: ez egy reális kép most a magyar úszósportról

Minden idők legeredményesebb kontinensviadalát zárták a versenyzők tíz arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel.

2016.05.23 12:39MTI

Hargitay András szerint reális kép alakult ki a magyar úszósportról a Londonban vasárnap befejeződött Európa-bajnokságon, melyen minden idők legeredményesebb kontinensviadalát zárták a versenyzők tíz arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel.

"Benne volt ez a zsákban csak ki kellett őket halászni" - nyilatkozta a Magyar Úszó Szövetség videójában Hargitay András, aki szerint születtek meglepetések - mint például a 4x200 méteres női gyorsváltó győzelme, Szilágyi Liliána 200 méter pillangón elért második, vagy a 4x100 méteres férfi vegyesváltó harmadik helye -, ugyanakkor el is hagytak érmeket - utalt ezzel Gyurta Dániel hiányzására, vagy arra, hogy Cseh László címvédőként a legjobb előfutamban elért eredménnyel lépett vissza a 200 méter vegyes elődöntője előtt.

"Úgy gondolom, ez egy reális kép most a magyar úszósportról, az Európában betöltött szerepéről, és ez nem kis büszkeséggel tölt el bennünket - mondta a szövetségi kapitány. - Ugyanakkor ez arra hívja fel a figyelmet, hogy még nagyobb odaadással kell készülni a további versenyekre, és alázattal a riói olimpiára."

A tréner hangsúlyozta, ezek az eredmények komoly, talán kissé túlzott elvárásokat is fogalmaznak meg a versenyzőkkel szemben, ezért ezeket reálisan kell értékelni annak érdekében, hogy "se magunknak, se másoknak ne okozzunk csalódást."

Azt ugyanakkor elmondta a kapitány, hogy egy erős olimpiai szereplést is előre vetíthet ez a mostani siker, s nem titok, hogy elsősorban Hosszú Katinkától, Cseh Lászlótól, Verrasztó Dávidtól és Gyurta Dánieltől várnak kiemelkedő eredményeket Rióban. Azt is hozzátette a szakember, hogy ahogyan a brit fővárosban, úgy Brazíliában is lehetnek meglepetések. Utóbbi kapcsán kiemelte a 4x200 méteres női gyorsváltót, amelynek "nagyon jó ideje van": "Már el kell kezdeni gondolkozni, hogy ezt hogyan tudjuk még jobbá tenni. Ráadásul pont egy olyan időpontban van, amikor senkinek nem zavarja a felkészülését, se délelőtt, se délután." - tette hozzá.

Hargitay András megjegyezte, volt pár olyan olimpia, ahol "nem minden úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de talán ez egy olyan lesz, ahol úgy sikerül minden, ahogy szeretnénk."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.