Vizes Eb

Kapás Boglárka aranyérmes 400 méter gyorson

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 400 méter gyorson vasárnap a londoni úszó Európa-bajnokság zárónapján.

2016.05.22 18:33MTI
MTI/Kovács Anikó

Az UTE 23 éves versenyzője 4:03.47 perces országos csúccsal csapott a célba, amivel Hosszú Katinka 4:05.51 perces rekordját adta át a múltnak, és ezzel egyúttal megszerezte negyedik elsőségét a brit fővárosban. Előzőleg 800 és 1500 méter gyorson, valamint a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként is győzött.

Kapás az első fordulónál, 50 méternél még csak hetedikként fordult, de a másodiknál már az ő neve jelent meg elsőként az eredményjelzőn. Ez innentől kezdve már nem is változott, és bár a brit Jazmin Carlin megpróbált felzárkózni rá, a magyar úszó magabiztos győzelmét végül ő sem veszélyeztette.

"Amikor először felnéztem a táblára, azt gondoltam, 4:08. Mondtam, ez nem létezik. Aztán rájöttem, hogy egy sorral feljebb kéne nézni, 4:03. Na, akkor megint nem hittem a szememnek. Hihetetlen, hogy ez összejött" - nyilatkozta a szövetség Facebook-oldalán Kapás, aki annak külön örült, hogy 150 méternél volt bátorsága ritmust váltani és növelni a tempót.

"Fantasztikus lökést ad ez az Európa-bajnokság" - utalt Kapás arra, hogy négy aranyéremmel zárta a kontinensviadalt.

Ez volt a magyarok tizedik aranyérme a kontinensviadalon, e tekintetben ez minden idők legjobb magyar eredménye. A korábbi csúcs 2012-ben, Debrecenben született, ott kilenc aranyat gyűjtöttek a magyar úszók.

Eredmények:
női 400 méter gyors, Európa-bajnok:
KAPÁS BOGLÁRKA 4:03.47 perc
2. Jazmin Carlin (Nagy-Britannia) 4:04.85
3. Mireia Belmonte Garcia (Spanyolország) 4:06.89

MTI/Kovács Anikó


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.