Vizes Eb

Verrasztó Dávid aranyérmes 400 méter vegyesen

Verrasztó Dávid aranyérmet nyert 400 méter vegyesen a londoni úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

2016.05.22 18:10MTI
MTI/Kovács Anikó

A szám tavalyi világbajnoki ezüstérmese a pillangó után még négytizedes hátránnyal harmadiknak fordult, háton azonban pillanatok alatt ledolgozta ezt, sőt, másfél másodperces előnyre tett szert. Mellen tovább növelte a különbséget, így még az is belefért, hogy gyorson némileg ráúsztak. Végül 4:13.15 perces teljesítménnyel végzett az élen.

"Egy hónapja még el volt törve a bordám, úgyhogy ahhoz képest szerintem egész jó volt. A vége nem tetszett, azt gondoltam, meglesz a 4:10, de az adott körülmények között most elégedettnek kell lennem az aranyéremmel. Ezért jöttem, elértem, remélem, sikerült örömöt szerezni mindenkinek" - nyilatkozta a magyar szövetség Facebook-oldala szerint Verrasztó, aki azt is hozzátette, hogy a vegyesúszóknak nem kedvezett az hogy korán voltak a vasárnapi döntők, mert így nem maradt elég idejük a regenerálódásra.

A szám másik magyar döntőse, Gyurta Gergely negyedik lett 4:14.94 perccel.

Eredmények:
férfi 400 méter vegyes, Európa-bajnok:
VERRASZTÓ DÁVID 4:13.15 perc
2. Nagy Richárd (Szlovákia) 4:14.16
3. Federico Turrini (Olaszország) 4:14.74
4. GYURTA GERGELY 4:14.94

MTI/Kovács Anikó


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.