Vizes Eb

Szilágyi Liliána ezüstérmes 200 méter pillangón

Szilágyi Liliána ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a londoni vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján.

2016.05.22 17:39MTI
MTI/Kovács Anikó

A Honvéd 19 éves versenyzője 2:07.24 másodperces idővel csapott célba, egyetlen századdal maradt el a győztes német Franziska Hentkétől. Az első száz méteren még magabiztosan vezetett, az utolsó ötven méterre azonban másodikként fordult rá. Nagy hajrá végén úgy tűnt, a pályafutása első felnőtt nagymedencés érméért küzdő Szilágyi a legfényesebb medált gyűjti be, de a benyúlásnál nem volt elég határozott, ez pedig Hentke sikerét eredményezte.

Szilágyi "picit ironikusnak nevezte, hogy éppen egy századdal kapott ki, ugyanakkor azt is hangsúlyozta versenye után, hogy három hónapja még az is megfordult a fejében, hogy befejezi az úszást, mert úgy érezte, "nem rólam szólt a történet, hanem arról, milyen családban nőttem fel, és milyen elvárásoknak kell emiatt megfelelnem."

"Második vagyok Európában, még ha egy picit elsőnek is érzem magam, de mindez nem érdekes, mert inkább most történjen meg, mint az olimpián. Akkor én leszek a legjobb" - hangsúlyozta magabiztosan a 19 éves sportoló.

A szám másik magyar döntőse, Jakabos Zsuzsanna negyedik lett 2:07.75-tel.

"Vissza akarom nézni az úszást, mert alapvetően nem éreztem rossznak, viszont nem feltétlenül úgy mentem neki a versenynek, hogy na akkor én most negyedik leszek" - mondta Jakabos.

Eredmények:
női 200 méter pillangó, Európa-bajnok:
Franziska Hentke (Németország) 2:07.23 p
2. SZILÁGYI LILIÁNA 2:07.24
3. Judit Ignacio Sorribes (Spanyolország) 2:07.52
4. JAKABOS ZSUZSANNA 2:07.75


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.