Szőcs Bertalan 82 éves volt

Meghalt minden idők egyik legjobb magyar vívómestere

Szőcs Bertalan több mint ötven éven keresztül oktatta tanítványait, kezei közül négy olimpiai és nyolc világbajnok került ki.

2016.05.22 14:47MTI
Fotó: MVSZ

Életének 82. évében rövid, súlyos betegség után elhunyt Szőcs Bertalan, minden idők egyik legjobb magyar vívómestere.

Szőcs Bertalan több mint ötven éven keresztül oktatta tanítványait, kezei közül négy olimpiai és nyolc világbajnok került ki.

Tanítványai nyolcvanadik születésnapján 111 világversenyen megnyer érmet számláltak össze, az ő nevét viseli az MTK Lantos Mihály Sporttelepén található vívóterem.

Szőcs Bertalant a Magyar Vívó Szövetség - a szervezet honlapjának vasárnapi tájékoztatása szerint - saját halottjának tekinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.