Úszó Eb

Újabb fenomenális siker! Kapás Boglárka aranyérmes 1500 méter gyorson

Baaaang - Kapás Bogi bucira verte a mezőnyt 1500 gyorson, Mireia Belmonte zsenge 10 másodpercet kapott tőle. Ez Bogi harmadik aranya az Eb-n, valami zseniális volt, amit csinált, 15:50.22-vel még az Eb-csúcsot is megdöntötte.

2016.05.21 17:31MTI
Facebook Official

Ez Bogi harmadik aranya az Eb-n, valami zseniális volt, amit csinált, 15:50.22-vel még az Eb-csúcsot is megdöntötte. Óriási vagy, Bogi!!! - e szavakkal ujjong a Magyar Úszó Szövetség Facebook oldalán.

És a hivatalos megfogalmazás:

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 1500 méter gyorson a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek szombati napján, így harmadszor is a dobogó tetejére állhatott a brit fővárosban.

A 800 méteren és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként szintén aranyérmes magyar versenyző hamar az élre állt, diktálta az iramot, rendre a leggyorsabb ötven métereket úszva. Hatszáz méter megtétele után már két testhosszal vezetett közvetlen üldözői előtt, előnye egy kilométernél már három testhosszra nőtt, s nagy fölénnyel csapott a célba elsőként, 15:50.22 perces idővel.

A döntő másik magyar résztvevője, Juhász Adél a hatodik lett 16:22.69 perccel.

Gyorsan jött az újabb fényes siker: Cseh Laci is aranyos!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.