Labdarúgó Magyar Kupa

Százmillió a tét az Újpest-Ferencváros fináléban

Százmillió forint is a tét a labdarúgó Magyar Kupa szombati döntőjében a két ősi rivális, az Újpest és a címvédő Ferencváros mérkőzésén.

2016.05.06 05:30MTI
MTI/Illyés Tibor

Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője a zöld-fehérek otthonában, a Groupama Arénában rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a derbi különleges dolog a magyar futball életében, de a világ labdarúgásában is előkelő helyet foglal el, ráadásul az, hogy a két csapat ezúttal a kupadöntőben találkozik, még rangosabbá teszi.

A szerb tréner hangsúlyozta, "nem most" kezdődött a felkészülés erre a mérkőzésre, hiszen amióta eldőlt, hogy a legnagyobb riválissal játsszák a finálét, az öltözőben gyakorlatilag folyamatosan a döntő a téma. Nebojsa Vignjevic szerint ez most egy még keményebb, még kiélezettebb csata lesz, mint a legutóbbiak.

A tréner szerint a találkozót apróságok dönthetik el, mivel egy ilyen mérkőzésen egyetlen hiba, rossz megoldás is vízválasztónak bizonyulhat. Hozzátette, a legfontosabb, hogy a játékosok miként reagálnak majd arra az atmoszférára, amely fogadja őket a stadionban.

Thomas Doll, az ezúttal hivatalosan vendég Ferencváros vezetőedzője elmondta, érthető módon a játékosok "étvágya" a bajnokság vége felé csökkent, hiszen a gárda már hat fordulóval a vége előtt bebiztosította bajnoki címét, ugyanakkor a kupadöntőre való felkészülés során "újra beleszeretett csapatába."

A német edző szerint mindkét csapatnak ötven százalék esélye van a kupa elhódítására, s szeretnék saját pályájukon egy trófea elnyerésével zárni az idényt.

A két csapat a szombaton zárult bajnoki szezonban három alkalommal találkozott egymással, Újpesten 2-1-es FTC-siker született, míg a Groupama Arénában előbb 1-0-ra nyertek a lilák, majd két-héttel ezelőtt 2-2-es döntetlen született úgy, hogy a vendégek két góllal vezettek.

Hivatalosan az Újpest lesz a vendéglátó ezen a kupadöntőben, így Balajcza Szabolcs, a lila-fehérek kapusa "hazai győzelmet" remél.

"Két évvel ezelőtt egy elképesztően szenvedélyes mérkőzésen lettünk kupagyőztesek, szeretném most is átélni ugyanezt az érzést" - mondta a hálóőr, aki szerint mind a három szezonbeli derbi magas színvonalú összecsapást hozott, s véleménye szerint így lesz ez szombaton is.

MTI/Illyés Tibor

Gyömbér Gábor, a Ferencváros csapatkapitány kiemelte, szerencsésnek érzik magukat, mivel legutóbb 83 évvel ezelőtt rendeztek Újpest-Ferencváros kupadöntőt, ezért velük ellentétben rengeteg legendás futballistának nem adatott meg a lehetőség, hogy a legnagyobb riválist legyőzve emelhessék magasba a serleget.

A 20.30 órakor kezdődő finálé előtt 18.00 órakor nyitják meg a kapukat, a Magyar Labdarúgó Szövetség arra kéri a szurkolókat, hogy érkezzenek minél korábban - az esetleges parkolási problémák miatt lehetőleg tömegközlekedéssel -, és mindenkinél legyen személyazonosító okmány. Az újpesti szurkolók a Nagyvárad tér felől, míg a Ferencváros szimpatizánsai a Népligettől közelíthetik meg a Groupama Arénát.

A Magyar Kupa döntőjének játékvezetője Iványi Zoltán lesz, a finálé győztese 100 millió forinttal gazdagodik majd, a vesztes pedig 25 millió forintot kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.