Labdarúgó NBI

Henning Berg a Videoton vezetőedzője

Az OTP Bank Liga múlt szombaton befejeződött idényében ezüstérmes fehérvári klub csütörtökön a honlapján jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött a 46 éves norvég szakemberrel.

2016.05.05 11:56MTI

>"Játékosként és a Legia edzőjeként is bajnoki címekért és kupákért küzdöttem, ezen Magyarországon sem tervezek változtatni. A Videoton FC az ország egyik vezető klubja, bár most még a Ferencvárosnak van egy kis előnye, de biztos vagyok benne, hogy felvesszük vele a versenyt, és harcban leszünk az aranyérmekért" - idézte a vidi.hu a trénert, aki május végén kezdi meg a munkát a futballistákkal, de az addig hátralévő időszakban is együtt dolgozik Kovács Zoltán sportigazgatóval a következő szezon előkészítésén. A szakember hozzátette, bízik benne, hogy a játékosok az ezüstérem megszerzése miatt jó hangulatban töltik a szabadságukat, s hasonló állapotban térnek majd vissza.

"Henning Berg komoly játékosmúlttal rendelkezik, és már vezetőedzőként is bizonyította képességeit, ugyanakkor még mindig fiatal és rendkívül motivált - mondta Kovács Zoltán sportigazgató. - Magasak az elvárásaink vele szemben, hiszek benne, hogy jövőre együtt ünnepelhetünk bajnoki címet, a mostani nyáron pedig minél messzebb jutunk vele az Európa Ligában. Biztos vagyok abban, hogy olyan edzőt sikerült most megnyerni, aki szemléletében, mentalitásában nagyon sokat adhat a klubnak, a játékosoknak és az egész magyar futballnak."

A 100-szoros norvég válogatott Henning Berg játékospályafutása jelentős részét a Premier League-ben töltötte. A Blackburn Roversszel és a Manchester Uniteddel angol bajnok is volt, utóbbival pedig a Bajnokok Ligáját is elhódította. Edzőként legutóbb 2013 és 2015 között a varsói Legiánál dolgozott, amellyel 2014-ben bajnoki címet szerzett, tavaly pedig Lengyel Kupát nyert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.