Sportlövészet

Péni István junior vk-t nyert

Az olimpiai induló Péni István megnyerte a férfi kisöbű szabadpuska fekvő számot a junior sportlövők németországi világkupa-versenyén, Suhlban.

2016.05.02 10:58MTI

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 19 éves ifjúsági olimpiai bajnok lövő az alapversenyből a negyedik helyen került a fináléba, melyben 202,7 körös eredménnyel győzött.

Péni történelmi sikert ért el, mivel a mostani versennyel útjára indult junior vk-sorozat első számát nyerte meg.

"Eszméletlen hideg volt, teljesen szétfagytak és elmerevedtek az izmaim, ezt egy pikáns szél még fűszerezte, így kész +élmény+ volt a mai lövészet" - nyilatkozta a szövetség honlapjának Péni.

Az UTE fiatal sportlövője tavaly augusztusban harcolta ki az olimpiai részvétel jogát, s a magyar szövetség március végi döntése szerint Rióban két számban, légpuskában és a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses versenyében indul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.