Emlékmű

Stadiont neveznek el Puskás Ferencről egy olasz településen

A Fiorentina szerette volna leigazolni Puskást, ez nem valósult meg.

2016.04.29 10:23MTI

Stadiont neveznek el Puskás Ferencről az olaszországi Signában. A Signa 1914 nevű csapat stadionjának névadó ünnepségét május 14-én rendezik, amikor a toszkán területi ligában szereplő együttes az élvonalbeli Empolit fogadja egy gálameccsen. A Signa otthona, a Stadio del Bisenzio 2700 néző befogadására alkalmas. Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója a FourFourTwo magazin honlapján megerősítette a névadásról szóló hírt.

Az itáliai klub vezetőinek választása azért esett éppen az Aranycsapat egykori kapitányára, mert 1958. január 23-án barátságos mérkőzést játszott a Signa színeiben az Empoli ellen. Ekkoriban a Fiorentina szerette volna leigazolni Puskást, ez nem valósult meg, ám miközben várta a firenzei fejleményeket, beállt a közeli település együttesébe, amely 3-0-ra nyert, a magyar csatár nem szerzett gólt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.