Vívás

Csapat vívó-vb - Orosz győzelem női tőrben

A magyarokat a negyeddöntőben legyőző oroszok nyerték a női tőrözők versenyét a vívó csapat-világbajnokságon, Rio de Janeiróban.

2016.04.27 09:09MTI

A döntőben az olaszokat múlták felül, akiknél utolsó versenyén lépett pástra - 42 évesen - a hatszoros olimpiai, 16-szoros világ- és 13-szoros Európa-bajnok Valentina Vezzali.

Eredmények (a vb eredményközlőjéről), női tőr csapat:

negyeddöntő: Olaszország-Kína 45-18 Franciaország-Egyesült Államok 45-44 Koreai Köztársaság-Németország 35-31 Oroszország-Magyarország 45-31

az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 45-42

az 5. helyért: Egyesült Államok-Magyarország 45-40

elődöntő: Olaszország-Franciaország 45-36 Oroszország-Koreai Köztársaság 43-38

a 3. helyért: Franciaország-Koreai Köztársaság 45-18

döntő: Oroszország-Olaszország 45-39

A végeredmény: 1. Oroszország (Inna Gyeriglazova, Agyelina Zagidullina, Ajda Sanajeva, Larisza Korobejnyikova) 2. Olaszország (Martina Batini, Arianna Errigo, Valentina Vezzali, Elisa Di Francisca), 3. Franciaország (Astrid Guyart, Ysaora Thibus, Pauline Ranvier, Gaelle Gebet), ... 6. Magyarország (Mohamed Aida, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Hopka-Varga Gabriella)

A csapat-vb-n még férfi kardban osztanak érmeket. Ebben szerdán rendezik a negyeddöntős tábla mérkőzéseit, a magyarok először a németekkel csapnak össze 15.15-től.

A riói csapat-vb az olimpia tesztversenye, amelyen a szervezők a lebonyolítás részleteiről, a majdani olimpiai résztvevők pedig a helyi viszonyokról szerezhetnek tapasztalatokat. Női tőrben és férfi kardban két-két magyar indul majd egyéniben a nyári játékokon, közülük Mohamed, a címvédő Szilágyi Áron, illetve Decsi Tamás van ott a vb-n.

E két szakág csapatai számára a mostani világbajnokság az év fő versenye, mivel az augusztusi játékokon női tőrben és férfi kardban csak egyéni versenyt rendeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.