Labdarúgás-NBI

Labdarúgó NB I - Döntetlen a rangadón

A bajnok Ferencváros hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott az Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 32. fordulójának esti zárómérkőzésén.

2016.04.24 06:59MTI

A két ősi rivális fővárosi együttes a 219. egymás elleni bajnoki összecsapását játszotta, és 99 FTC-, illetve 62 Újpest-győzelem mellett ez volt az 58. döntetlen.

A két csapat május 7-én, a Magyar Kupa döntőjében is találkozik majd egymással, a helyszín akkor is a Groupama Aréna lesz.

OTP Bank Liga, 32. forduló: Ferencváros-Újpest FC 2-2 (1-2)
Groupama Aréna, 11 262 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Varga R. (43.), Leandro (53.), illetve Andric (6.), Lencse (40.)

sárga lap: Litauszki (79.), Diarra (90.)

FTC:

Dibusz - Leandro, Nalepa, Pintér Á., Ramírez - Gera - Lamah (Radó, a szünetben), Nagy D. (Cukic, a szünetben), Hajnal, Varga R. (Trinks, 86.) - Böde

Újpest:

Balajcza - Heris, Litauszki, Kecskés Á., Bardhi (Windecker, 86.) - Balogh B., Cseke - K. Hazard, Sankovic, Lencse (Diarra, 69.) - Andric (Kabát, 83.)

MTI Fotó: Illyés Tibor

Az újpesti Litauszki Róbert (lent) és Roland Lamah, az FTC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. április 23-án.

A mérkőzés előtt a Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Paralimpiai Bizottság közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen bemutatták, hogy a Groupama Arénában minden igényt kielégítő módon szurkolhatnak a mozgásukban korlátozottak, a fogyatékkal élők is. A zöld-fehér klub öt kerekesszékes parasportolót vendégül látott a rangadón.

A meccsen egy nagy védelmi hibát kihasználva gyorsan előnybe került az Újpest, majd kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, de a vendégek jóval veszélyesebbek voltak: Lencse előbb kihagyott, majd gólra váltott egy ziccert, így a lila-fehérek már 2-0-ra vezettek. Örömük azonban nem tarthatott sokáig, közvetlenül a szünet előtt ugyanis feltámadt az FTC, Varga szépített, és további hazai lehetőséget is láthattak a szurkolók.

A szünetben cserékkel frissítette fel csapatát Thomas Doll vezetőedző, s ennek köszönhetően a hazaiak játéka jelentősen feljavult. Egy pontrúgás után egyenlítettek, s a folytatásban is több helyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél. Később kijött a szorításból az Újpest, és hasonlóan a zöld-fehérekhez, nem elégedett meg a döntetlennel, de több gól már nem esett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.